Tech

Már rendelni lehet repülő autót

Egy amerikai-izraeli cég az NFT már most készül a jövő forradalmára és lehet már tőlük rendelni repülő autót. A bemutatkozó repülést jövőre tervezi a cég, mely után a tervek szerint elkezdik ezt tömegesen gyártani és az első rendeléseket 2026-ban tudják teljesíteni.

Az elektromos autók már napjainkban is nagy szerepet játszanak a közlekedésben és az önvezető autó sem számít már döbbenetnek.  Sok specialista szerint viszont a repülő autó is fontos szerepet fog kapni a jövő közlekedésében, csupán az a kérdés, hogy mennyire van közel ez a jövő.

Az Aska névre hallgató jármű egy olyan elektromos repülő autó, amely képes felszállni és leszállni, viszont csakis függőlegesen és az utakon is tud közlekedni becsukott szárnyakkal. Ha pedig a sofőr szeretne repülni, akkor ezek kinyílnak és máris légi úton folytathatja az útját. A városi terepjárónak megfelelő méretű járműben 4 személy tud kényelmesen elférni.

A cég által közölt adatok alapján a jármű a légben elképesztő sebességgel képes majd haladni, azaz 241 km/h-val, az utakon viszont csak 112 km/h lenne a felső sebességkorlátja. A szakemberek szerint egy feltöltés maximum egy 405 kilométeres útra lesz elegendő.

Bár lehet olvasás közben arra gondolnak sokan, hogy ez valami kitaláció, a cég ezt teljesen komolyan szeretné megvalósítani. Viszont valószínűleg az elején nem sok fog ebből röpködni, hiszen az Aska névre hallgató jármű ára 239 millió forint.

 

Még szintén kedvelheted...