Vadászat

A kamuflázs vadász ruházat története

A vadász ruházat egyik legfontosabb darabja a terepruházat. Amikor vadászni készülünk, a terepszínű ruházat elrejthet a környezetbe abból a célból, hogy az állatok ne tudjanak észrevenni. Míg ez az álcázó öltözet a vadászat világában nagyon népszerűvé vált, más szempontból is nagy múltra tekint vissza.

A vadász ruházatot az első világháború során vezették be az Egyesült Államok hadseregében, amikor elkezdték kidolgozni a katonai járművek és ruházat álcázásának a koncepcióit. A katonák azonban csak a második világháború körül kezdtek el terepszínű egyenruhát viselni.

A művészek és még a természettudósok is kezdetben hozzájárultak a vadász ruházati minták kialakításához. Ahogy telt az idő a tudósok, a szakemberek és a pszichológusok azt tanulmányozták, hogy az emberi szem hogyan látja és észleli a tárgyakat, amely hatására profi álcázó ruhát tudjanak létrehozni. Mivel a katonaságban használták ezt a kamuflázst, ezek után a vadászok is elkezdték használni.

Ha a vadász ruházat a téma a vadászaton belül, sok választási lehetőség áll a napjainkban a rendelkezésre. Minden a megfelelő vadászati környezethez illő minta kiválasztásán múlik, amelyeket három fő kategóriába lehet sorolni.

Fű és levél – Ha a kamuflázsra gondolunk, általában a fű és a levél jut eszünkbe. Fontos, hogy tájékozódjon a vadászterületéről, mielőtt a vadász ruházat meg lenne vásárolva.

Hó – A hószínű terepruhát a hóval borított területeken történő vadászatkor használják. Általában fehérből és szürkéből áll.

Narancs – A narancs álcázás használható lőfegyver vadászat során, ahol lángoló narancs színre van szükség, azonban az erre vonatkozó követelmények eltérőek lehetnek.

 

Az Anli House webshopja pedig kiváló arra a célra, hogy kiválassza az Ön számára preferált vadász ruházatot.