Ruházat

Mosószer környezetbarát kivitelben

Napjainkban egyre több szakember figyelmeztet arra, hogy mielőbb változtatni kell a fogyasztói társadalomra jellemző magatartáson, ha a következő nemzedékek számára szeretnénk egy tiszta és élhető bolygót átadni. Különösen aggodalomra ad okot a természetes vízvilág szennyezettsége, ami az ivóvíz minőségének romlása mellett a teljes élővilág diverzitását aláássa.

Ennek a látásmódnak részeként érdemes ügyelnünk a különböző drogériai szerek, tisztálkodó- és tisztítószerek (köztük a fogkrém, mosószer, öblítő stb.) minőségére és összetételére. Ha valós változást szeretnénk elérni, ennek egyik eszközeként érdemes öko szerekre váltanunk.

Vegyük példaként a mosószereket, ugyanis a mosás során kialakuló ún. „szürkevíz” rengeteg problémát okozhat. Ha szeretnénk elkerülni a vízvirágzás (eutrofizáció) okozta károkat, figyeljünk, hiszen ezért nagyrészt a modern háztartási készítményekbe kerülő foszfor a felelős. A mosószeren keresztül a vegyület könnyen a vízrendszerbe jut, majd a természetes vizek világába kerül.

Ezért mindenképp válasszunk olyan foszformentes mosószert, amellyel sokat tehetünk a környezet megóvásáért! Ha így teszünk, és igazán környezetbarát mosószer készítményt választunk, a mosás során keletkező szürkevizet akár a növényeinkre is locsolhatjuk.

Felmerülhet azonban a kérdés, hogy az öko mosószer vajon képes-e ugyanolyan hatékony lenni, mint társai? A válasz határozottan igen, hiszen a kiváló minőségű öko termékeknek hála környezettudatos vásárlóként sem kell lemondanunk a tiszta és illatos ruhákról!

Még szintén kedvelheted...