Család

A fejlesztő játékok közé tartozik a rajzolás is

Az egyik kedvenc szórakozása kicsiknek is nagyoknak egyaránt a rajzolás! A jó hír az, hogy egyszerre tartozik a rajzolás a fejlesztő játékok soraiba, de közben valóban leköti a gyerekeket és élményt jelent a számukra.

Már a játszótéren is élmény az aszfaltkréta használata, de akár az utcában is a járdára, úttestre rajzolva mókásan festenek ezek a gyermek kreálmányok. Ezek a fejlesztő játékok hosszú időre lekötik a gyerekeket, és közben szabadjára engedhetik a képzelőerejüket is. A fejlesztő játékok egyik előnye pontosan ez egyébként, hogy mivel az agyukat aktívabban kell használni játék során, ezért mélyebben és hosszabban kötik le őket, mint a felszínesebb játékok.

Az alfajatek.hu oldalán természetesen elérhető az aszfaltkréta is, vagy bármilyen más rajzkészlet. Már a totyogós korú gyerekek is szeretnek firkálni, és ezáltal játékosan tanulgatni a formákat és alakzatokat. Az oldalon továbbá van 168 darabos színes rajzkészlet is, praktikus hordozó táskában. Ezen keresztül aztán meg lehet szeretni a színek világát és széles színkavalkádját. Egyszerre tartalmaz színes ceruzákat, zsírkrétákat és filctollakat, valamint vízfestéket is.

Továbbá kisolló, ecset, radír, gémkapocs és hegyező is található benne, ezekkel lesz teljes a szett! A rajzolás nagyszerűen fejleszti a fantáziát és a képzelőerőt, és ad teret a benső világunk kifejezésének. Az egyik alap fejlesztő játéknak számít. És ami szintén fokozza a rajzolás élményét, az a rajztábla. Az alfajatek.hu oldalon ez is elérhető a számunkra, krétával és szivaccsal. Ez már akár az iskolára való felkészülésben is kitűnő játék, a gyerek hozzászokhat a táblára írás és rajzolás élményéhez egy fejlesztő játék keretén belül.

Még szintén kedvelheted...