kerítés
Ingatlan

A kerítés szerepe drágább környékeken

Amikor kerítés telepítését tervezzük otthonunk köré, alapjáraton az a célunk, hogy egy legalább átlagos szintű védelmet garantáljunk házunk számára.

Védeni szeretnénk a családtagjainkat, a vagyontárgyainkat, és az egész magántulajdonunkat. Van, aki a védelmi szintet fokozza, például aki egy gazdagabb negyedben lakik, annak már több szempont is fontos, de megfizethető is lesz. Egy drágább környéken, ahol többnyire villákat húznak fel, a kerítések is ennek mérten lesznek kialakítva.

Ha valaki befektet a házába, és kész palotában lakik, akkor a kerítésen sem fog spórolni. Hiszen a kerítés hivatott tekintélyt adni és jelezni a birtokhatárt, a magántulajdon határait és színvonalát. Hogy nézne ki egy szimpla drótkerítés például egy ilyen helyen? Senki nem venné komolyan, és egy betörőnek is gyerekjáték lenne a betörés. Ezért amilyen a ház, fontos, hogy olyan szinten nyújtson védelmet és adjon tekintélyt is a kerítés. Az ilyen gazdagabb környékeken a védelem garantálásán túl sokszor lehet cél a belátásgátlás is, valamint az impozáns, dekoratív és esztétikus megjelenés is.

Itt nem csak funkcionálisan van szerepe a térelválasztónak, hanem a megjelenése, látványa is kommunikációs súllyal bír. Lekommunikál egy stílusirányzatot, ami illik a házhoz – jó esetben. Továbbá, az esztétikai szempontok által is ad egy tekintélyesebb megjelenést az egész háznak. llyen környékeken komolytalan, ha valahol nincs térelválasztó. Mivel ez nem amerikai kisvárosi idill hazánkban, nálunk a térelválasztó hiánya gyanús, vagy erős naivitásról árulkodik, vagy befejezetlen állapotokról. Minőségi kínálatért érdemes körülnézni a keritesland.hu oldalán!

Még szintén kedvelheted...