Családbarát munkahely

A HellóAnyu! Azért jött létre, hogy modellértékű családbarát munkahelyként is működjön.

A családbarát munkahely nem csak annyit jelent, hogy visszavesszük a gyesről visszatérő dolgozókat, és 1-2 dolgozó számára lehetővé tesszük a részmunkaidőt.

Számunkra a családbarát munkahely a következőket jelenti:

Előnyt élveznek a gyesről, gyedről visszatérő kisgyerekes szülők, akiknak maximálisan rugalmas, atipikus formában betölthető munkalehetőséget kínálunk.

Atipikus foglalkoztatási formák maximális kihasználása: lehetővé tesszük minden dolgozó számára, hogy atipikus foglalkoztatási formát válasszon (részmunkaidő szinte bármilyen óraszámban, távmunka, rugalmas időbeosztás, megosztott munkakör, azaz job sharing)

Rugalmas időbeosztás: fix helyett rugalmas műszakok, azaz hétről hétre alakuló munkarend a gyerekek intézményeivel és igényeivel összhangban

Délutáni és hétvégi munkavégzés nem családosok bevonásával: a délutáni és hétvégi sávokat igyekszünk egyetemista diákok bevonásával megoldani, akik ezáltal beletanulnak egy munkakörbe, munkatapasztalatot és referenciát szereznek.

Hibrid munkakörök: nagyobb átjárhatóság egymás helyettesítésére, kevesebb stressz az esetleges kiesések miatt.

Háttérkoordináció: a váratlan helyzeteket (hirtelen betegség, járvány, stb) egy-két olyan háttérember segítségével oldjuk meg, aki háttérkoordinációs feladatokat lát el, de a váratlan helyzetekben a konyhai és a pultos munkakört is el tudja vállalni.

Egyéni szabadságválasztás: kizárólag a nyári és a karácsonyi bezárás idején adunk ki kötelező szabadságot, minden más időpontot a dolgozó kérése szerint oldunk meg.

A gyeden, gyesen lévő munkatársak továbbra is részt vehetnek az online kommunikációban, valamint a rendezvényeinken, programjainkon is.

Gyerekbarát környezet: intézményi szünetek, nevelés nélküli munkanap vagy délutános műszak esetén bármilyen korú gyerekkel be lehet jönni dolgozni, hiszen minden korosztály számára ideális a berendezés gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt. Babamatrac, szoptatásbarát környezet, pelenkázók, játékok, könyvek és minden földi jó elérhető a gyerekeknek 🙂

Közös élmények, toleráns légkör: nálunk az is fontos, hogy ne csak a munkavégzés, hanem a közös élmények, programok is összekössenek minket. Kirándulás, munkahelyi masszázs, karácsonyi vacsora, szabadulószoba, közös futás, társasozás – ilyesmiket csinálunk, amikor épp nem a HellóAnyuban vagyunk együtt 🙂

Munkaerőpiaci reintegráció a HellóAnyu-közösségnek:

Vendégeink számára pro bono vagy piaci ár alatt biztosítunk munkajogi tájékoztatást, karrier-coachingot, válallkozásindítási tanácsadást vagy kommunikációs tréninget.

Foglalkozástartóink nagy része gyesről visszatérő vagy karrierváltó kisgyerekes anyuka.

Közösségi terünk alkalmas arra, hogy a hozzánk látogatók kisgyerekekkel együtt dolgozzanak nálunk, vagy munkamegbeszélést tartsanak.

Folyamatosan foglalkozunk olyan témákkal, amelyek közvetetten segítik a női munkavállalást. Női szerepek összehangolása, család-munkahely-egyensúly, családon belüli munkamegosztás és számos hasonló témájú beszélgetőkör, női coaching-csoport és közösségi esemény kapott már helyet nálunk.