Sajtó – Rólunk szól

Demokrata, 2017.06.22. 

Három különleges hely, három érdekes történet a hazai kávézók zsúfolt palettáján. Anyák a pult mögött

Át a cikkre!

Kikapcsolódok Blog, 2017. május 26.

Teszteltem…..

“Magamnak egy húsos pitét kértem (ami – mint kiderült – Orsi saját recepjte!), ez nálam magasan vitte a pálmát! Lágy és omlós volt, a kisfiam is beleharapott, és ő is tapsikolva jelezte, hogy ez bizony Neki is nagyon ízlett! Természetesen e mellé is dukált egy kis zöldség, és garantáltan tova az éhség!”

Megnézem a ``teszteredményt``

Nők a topon, 2017. március 23.

“…Berlinben egész máshogy, sokkal szabadabban léteznek a kisgyerekes családok a városban. Elkezdtem gondolkodni azon, mit lehetne nálunk tenni, és ezzel párhuzamosan utánajárni, milyen jó gyakorlatok vannak már szerte Európában. És azt is egyre jobban láttam, hogy mennyire égető ez a hiány másokban is, milyen nagy szükség lenne arra, hogy történjen valami.”

Elovasom a cikket a Nők a topon blogon

Kalandjáró, 2017. március 18.

A HellóAnyu családbarát közösségi tér és kávézó azonban 2015-ös indulásával egy egészen új koncepciót honosított meg Magyarországon: az anyaközpont lényege, hogy a kisgyerekes szülők „kihelyezett nappalija” lehet, ahová nyugodt szívvel térhetünk be bármilyen korú gyermekünkkel, itt gyakorlatilag mindenki más is hozzánk hasonló, velünk egy cipőben járó szülő.

Mi fán terem az anyaközpont?

Gastrohős 

 Fair trade és bio teák, fair trade kávé akár koffeinmentes változatban is, normál, laktózmentes vagy gabonatejekkel, paleo forró csoki, cukormentes házi limonádé és házi szörp az italválasztékuk, de magyar termelői bort, kézműves sört, és alkoholmentes gabonasört (kvasz) is kóstolhattok náluk….

Még több a gastorhos.hu-n

HelloBaby! magazin 2017. február 4.

A vendégeink nem látják, de mindent lehetőleg 50km-en belülről szerzünk be, és az őstermelőket előnyben részesítjük a kereskedőkkel szemben. Fair trade a kávé, a tea, törekszünk a vegyszermentességre, energiatakarékosságra, szelektíven gyűjtjük a hulladékot…

A teljes Hellobaby cikkhez erre.

VS.hu, 2017.január 17. 

Mi alternatívát nyújtunk ahhoz, hogy barátokkal találkozhasson, új barátokat szerezhessen, programokon vehessen részt. Akár a munkahelyi visszailleszkedése is zökkenőmentesebben alakulhat, mert vállalkozásindítással, üzleti tervezéssel vagy álláskereséssel kapcsolatos tréningeken is részt vehet nálunk.

Trendi-e a szociális szövetkezet? Itt a válasz 😉

Travelboggie 2017. január 

“amikor Ökokávézót emlegetünk, akkor nem csak egy sima öko-kávézóról beszélünk. A HellóAnyu! Igazi multifunkciós otthona az tudatos Anyaságnak és a Gyermekkornak.”

Íme a cikk kávé mellé

Az Év Családbarát Vállalata díjátadó  2016. november 16.

Negyedik alkalommal adta át a Három Királyfi, Három Királyfi Mozgalom az Év Családbarát Vállalata díjat. Különdíjas lett a Helló Anyu, Családbarát Város Szociális Szövetkezet

Tovább a díjesőhöz

Az Ember  2016. október 23.

Az első lányom születése után számomra is sokkoló volt a hirtelen magány. A végtelen monotonitáson túl olyan alapdolgok váltak súlyos logisztikai feladattá, mint tömegközlekedve eljutni A-ból B-be, vásárolni, ügyet intézni, ebédet főzni, otthonról dolgozni…

Orsi története

HelloBaby Magazin, 2016. augusztus 18.

A vendégmarasztaló bababarát kávézó. “Itt senki sem lepődik meg, ha a nagyobbak motorokkal róják a köröket a pult körül, ugyanakkor a piciknek biztonságos sarokban van a hempergő, a mosdó előterében pelenkázó, hogy az apuka is tisztába tehesse a babát.”

Tovább olvasom

MoMaMi, 2016. június.27

“Mivel mi vagyunk az első családbarát közösségi tér és anyaközpont Budapesten, nem nagyon tudtunk másoktól átvenni működési gyakorlatokat, bár voltak, akik így is nagyon sok tapasztalatot át tudtak adni.”

Érdekel az interjú

BudapestImami 2016. június 20.

“A változatos programokat az igényeknek megfelelően alakítjuk. Nagy az érdeklődés a szülői kompetenciafejlesztésre, amiben segítséget és megerősítést kapnak a résztvevők a szülői szerepükben: gyereknevelés (csoport és egyéni konzultáció), hordozós tanfolyam és tanácsadás, szoptatási tanácsadás, de vannak kifejezetten babás programok is, pl. Babajelbeszéd, Ringató, Maminbaba.”

Kíváncsi vagyok a többi programra is

Happy Family 2016. május 20.

“…ökokávézó, ahova bármikor betérhettek barátnőkkel és gyerekekkel egy jó beszélgetésre, ahol kreatív foglalkozásokon vehettek részt a Színtérrel, ahol együtt mozoghatnak kisebbek és nagyobbak, ahol mindig van valami izgalmas előadás, klub vagy tanácsadás. Igazán hiánypótló hely.”

További részletek

Vous Magazin, 2016. május 01.

A HellóAnyut kezdetben megszervezni egyáltalán nem volt gyerekbarát – árulta el a vele készített interjúnkban többek között a háromgyerekes Lipták Orsi, az alapító ötletgazda.

Hogy miért? Olvassátok el!

Magyar Termék Online 2016. április 30.

“Az első év után kiderült, hogy érvényes ez a kezdeményezés, és tényleg azok jönnek be, akikért ezt csináltuk. Olyan törzsvendégeink is vannak, akik itt ismerkedtek meg, és mára együttműködnek valamiben, akár gyerekvigyázásban, akár közös vállalkozásban”

Így lett hiányérzetből cselekvés.

Vous, 2015. december 9.

Minden maminak egyszer kötelezővé kellene tenni egy HelloAnyus látogatást, hiszen itt tényleg önfeledten létezhetnek.

Mobilitási kézikönyv anyáknak a városhoz.

Felelős gasztrohős, 2015. március 12.

“A kávézóban alapvetően magyar kistermelők szezonális termékeit árulják, dolgozzák fel. A szezonalitást nagyon fontosnak tartják, hiszen így jutunk friss, természetes termékekhez, tápanyagokhoz, másrészt a gyerekek így tanulják meg, hogy minek mikor van szezonja…”

A teljes gasztrohős cikk

Reblog, 2015. február 10.

Fontos tudni azt is, hogy a hely nemcsak rekreációs, közösségi tér, hanem befogadótérként folyamatosan lehetőség van mind magánszemélyek, mind közösségek számára órák, tanfolyamok, szakkörök stb. megtartására.

Még több infó

NLCAFÉ, 2015. február 5.

Fontos tudni azt is, hogy a hely nemcsak rekreációs, közösségi tér, hanem befogadótérként folyamatosan lehetőség van mind magánszemélyek, mind közösségek számára órák, tanfolyamok, szakkörök stb. megtartására.

Át az NLCAFÉra

Recity Magazin, 2015. január 30.

„…nem játszóház és nem is játszótér, ahol szegregálva vannak a gyerekesek, hanem egy rendes felnőtt kávézó, ami teljesen gyerekbarát.”

Elolvasom a teljes cikket.

Ízes Élet ajánló

A színezékekkel és tartósítószerekkel túlfűtött üdítők helyett csak helyben készült házi szörpöt ihatunk. Bor van, hangulat van.

Az Ízesélet gasztrobarangoló cikke

We Love Budapest, 2015. február

Annak ellenére, hogy az edzetlen érzékeknek a hely elsőre egy hangzavarban hömpölygő őskáosznak tűnhet, azt kell mondanunk, hogy megértjük, hogy másoknak ez lehet a nyugalom szigete…

A teljes olvasnivaló itt

Minimatiné, 2015. január 29.

“Jártunk nálatok egy előadáson, és nagyon jó volt látni, hogy a büfében egészséges kekszeket, kölesgolyót, gyümölcstálat is lehetett kapni…”

Még több részlet a kínálatról.

Anyacsavar, 2014. jún. 26

…A mai kisgyerekes anyák talán nyitottabbak, aktívabbak, egyre nagyobb az igényük arra, hogy kiszakadjanak a háztartási és gyerekgondozási feladatok mókuskerekéből. A hordozókendők divatja pedig behozta azt a szemléletet, hogy a kisgyerekkel is könnyen el lehet jutni bármilyen programra, lehet igény szerint szoptatni, aktív életet élni….

Érdekel a teljes cikk

NLCAFÉ 2014. szemptember 19.

Egy bababarát munkahely, ahol egy matracot dobnak le a földre, amin hancúrozhatnak a gyerekek… A HellóAnyu! közösségi tér és ökokávézó elsősorban „felnőtthely”, ahol a kicsik is jól érzik magukat.

Ilyen az igazi gyerekbarát hely

HetesBlog, 2014.04.29

Több helyről hallottam már itt a hetedik kerületben, hogy „HellóAnyu!”, így, egyben, de sokáig nem tudtam, mit is takar ez pontosan. Aztán egyik kolléganőm, Mihály Edina mutatta be nekem Lipták Orsit, aki egy beszélgetés alkamával megosztotta velem, hogy mit is jelent ez a két szó….

Elolvasom mit is jelent a két szó

Citibank hírlevél, 2013. szeptember 5.

Négy kiemelkedő teljesítményű vállalkozást díjazott a NESsT és a Citi Magyarország a 2012/2013. évi Társadalmi Vállalkozásfejlesztő Versenyében, az egyik a HellóAnyu.

Index, 2013. szeptember 24.

‘A KÉK a Müsziben be is mutatott néhány olyan innovatív közösségi projektet, ami nagy eséllyel pályázhatna programjukba, az egyik ilyen a HellóAnyu! nevű civil kezdeményezés…..”

Tovább a cikkhez

VIDEÓ

HellóAnyu! – egy baba-mama közösségi tér születése

HellóAnyu! – A BudapestVideó kisfilmje

Család és Otthon, MTV, 2016. jan. 31.

Megnézem a videót - Az interjú Orsival 12:42-től indul.

VS.hu 2016 november

Megnézem a videót - Másokért – Egy családbarát közösség

Program nálunk