Szolgáltatás

Mikor lehet szükség a gyűjtőfuvarozás előnyeire?

Ha alkatrész- vagy bútorgyártással foglalkozik valaki, vagy ha esetleg webshopja is van, akkor nagy valószínűséggel szüksége lesz arra, hogy külföldről szállíttasson be az országba. Ilyen szituációkban sor szokott kerülni arra, hogy igénybe vegyen az ember gyűjtőfuvarozást.

A gyűjtőfuvarozás lényege, hogy egy kamion kapacitását nem egyedül használja ki az ember, hanem másokkal együtt veszi igénybe azt, így megosztoznak a helyen és a költségen is. Sok esetben nincs egy embernek szüksége arra, hogy egy egész gépjármű kapacitását igénybe vegye, így anyagilag és hely szempontjából is előnyösebb, ha inkább csak a kamionnak egy részét foglalja el.

A gyűjtőfuvarozás tehát jóval kedvezőbb árakhoz ad hozzáférést. Az ilyen típusú fuvarozást akkor érdemes választani, ha kisebb mennyiségű szállítmányt szeretnénk eljuttatni a szállítási címre, illetve, ha ráér a szállítás. Akkor viszont, ha expressz szállításra lenne szükségünk, nem érdemes ezt választanunk, ugyanis a gyűjtőfuvarozás többnyire együtt jár azzal, hogy várnunk kell akár hónapokat is, mire összejön akkora mennyiségű áru a megrendelők részéről, hogy megteljen egy kamion raktere.

Még szintén kedvelheted...