Otthon

Mire érdemes figyelni műanyag ablak vásárlása során?

Amikor műanyag ablak vásárlását tervezzük, érdemes bizonyos szempontok, vagy kérdések mentén átgondoltan megtervezni magát a vásárlást is.

Hiszen rengeteg kínálattal találjuk szembe magunkat a piacon, és a ránk zúduló marketing kampány mellett nagyon nehéz átgondolt és józan érvek mentén döntést hozni. Pedig hosszútávon az ilyen döntés fogja a javunkat szolgálni, nem a hirtelen hozott marketing fogásból született döntés.

Az okos döntésnek ára van, nemcsak a pénzre kell itt gondolni, hanem az azt megelőző érvekre, tényezőkre, utánajárásra, információgyűjtésre és szakmai segítségre. Amennyiben pedig profin hőszigetelő műanyag ablakot szeretnénk vásárolni, ami a legjobb döntés hosszútávon is, akkor érdemes az alábbi szempontok szerint dönteni. Kevés ember jártas ezen a területen, ezért érdemes szakmai segítséget bevonni a mérlegelésbe. Ők segítenek otthonunk energiaháztartásának függvényében meghozni a legjobb döntést, szakmai szemmel nézve is.

Ehhez fontos szem előtt tartani a műanyag ablak ablakszerkezetét is, milyen az üvegezés, hány rétegű, valamint milyen gázzal vannak feltöltve az üveglapok közötti rétegek. A keret alapanyaga sem mellékes kérdés, azonban itt műanyag ablakról van szó, ezért ezzel nem lesz probléma. További fontos szempont a műanyag ablak légáteresztő képessége. Ezt nem szabad összekeverni a hőátbocsájtási képességgel, ugyanis a légáteresztés felel a levegőcseréért, mely meggátolja a penészedést és gombásodást. Fontos a nyílászárók megfelelő tömítettsége is, hogy az elhasznált levegő mellett a meleg viszont ne szökjön ki az ablakon keresztül.

Még szintén kedvelheted...