Pszichológia

Milyen tudásra tehetünk szert a motivational maps kitöltésével?

A holtpontok normálisak minden ember életében az élet különböző területein. Van egy ideális kép a fejünkben, melyről azt gondoljuk, hogy ha nem felelünk meg ennek, akkor rosszul csinálunk valamit. Ha a gyerekünk türelmetlenné tesz, rossz anyának érezzük magunkat, ha a munkahelyen kiégettnek érezzük magunkat, akkor rossz munkaerőnek.
Pedig lehet, hogy csak a szokásainkon, hozzáállásunkon kellene változtatnunk, vagy egyszerűen csak türelmesebbnek kellene lennünk magunkhoz. Valahogy át kell lendülni ezeken a nehéz helyzeteken.

Megoldást jelenthet, ha az önismeretben mozdulunk előre először. A munkában az önismeretben mondjuk az segíthet, ha elmegyünk egy motivációtérképezési szakértő coach-hoz és kitöltünk a segítségével egy motivational maps tesztet. Az eredmények kiértékelésével, értelmezésével újra lendületbe tudjuk hozni magunkat. A megfelelő lelkiállapot és motivációs szint fenntartásához kell, megismerjük, hogy milyen munkakörben tudjuk magunkat jól érezni, mivel nem minden embernek ugyanolyan az elvárása ilyen területen.

A motivational maps lényege, hogy megmutatja, hogy vezetőként, kreatív alkotóként vagy épp egyszerű feladatteljesítőként remekelnénk-e a munkahelyünkön. Ha a motivational maps révén világossá válik számodra, hogy mi az, ami Téged hajt, akkor sikeres leszel abban, amit csinálsz – olyan célokat fogsz kitűzni magad elé, amelyek megmozgatnak. De vezetőként is fontos látni, hogy akit fel akarunk venni a munkára, az ki tud-e teljesedni  az adott pozícióban. Lehet, hogy ő sem ismeri saját magát, lehet, hogy csak azt hiszi, hogy passzol majd az adott feladatra, közben a valóság teljesen más.