csarnok
Építészet

Az acél csarnok hőszigetelése

Az acél csarnok általában termékek tárolására szolgál, illetve egyéb kereskedelmi funkciókat tölt be. Felépítése meglepően gyorsabb, mint egy falazott épület felállítása. Érdemes azonban emlékezni arra, hogy az anyag, amelyből az acél csarnok készül, nem igazán oldja meg jól a hőelvezetés kérdését. Emiatt pedig szigetelni kell.

Ezeket az acél csarnokokat legtöbbször energiatakarékos módon szigetelik. Erre pedig azért van szükség, hogy az áruk megfelelő tárolásához a lehető legjobb hőviszonyokat biztosítsuk. A termelési folyamatok és a dolgozók kényelme miatt a hőszigetelés elengedhetetlen.

Milyen anyagokat használnak az ilyen típusú acél csarnokok szigetelésére? A poliuretán habot leggyakrabban az ilyen épületek szigetelésére használják. Ez a hőszigetelő termék ideális a tető belülről történő, valamint falfelületek szigetelésére. Az optimális energiahatékonyság és a fűtési költségek jelentős csökkenése a csarnokok PUR hab szigetelésének számos előnye közé tartozik.

Egy acél csarnok hőszigetelése porlasztásos módszerrel rendkívül gyorsan tud megvalósulni. A szigetelés a jelentkező cégtől függően akár kevesebb mint egy napot vehet igénybe. A poliuretán hab a felhordás után szinte azonnal megfelel minden szigetelési követelménynek. Használható a teljes tető lefedésére, beleértve az összetett elemeket is, mint például a keresztlécek és szarufák. A hőszigetelő réteg gyorsan megköt, és merev, tartós szerkezetet alkot.