Pályázat

Magyar falu program a gyerekek fejlődéséért

A játszóterek olyan platformok, ahol a gyerekek valóságosan fejlődhetnek, testileg, lelkileg, szociálisan egyaránt. Ahhoz, hogy a megfelelő korban a gyerekek a megfelelő ingereket elnyerjék szükséges, hogy megfelelő platformokat biztosítsunk számukra.

A magyar falu program célja többek között az, hogy az olyan kisebb településekben is, ahol az össznépesség száma nem haladja meg az 5000 főt, legyen lehetősége a gyerekeknek játszani a játszótereken. Illetve szeretné a magyar falu program többek között azt is, hogy vonzóak maradjanak ezek a települések a szülők, a fiatalok számára. Mivel a gyermeknevelésben fontos szerepet töltenek be a társas tevékenységek, illetve az, hogy biztosítani tudjuk a gyerekek számára a megfelelő programokat, ezért támogatja az állam a magyar falu programnak a keretein belül a játszóterek felújítását, fejlesztését.

A magyar falu program keretein belül egy ötmilliós összegre pályázhatnak a települések. A mostani kiírás „óvodai játszóudvar és közterületi játszótér fejlesztésére” is szól, az 5000 lélekszám alatti települések ezeknek a játszótereknek a felújítására adhatják be az igényüket. A pályázat megnyerését követően olyan cégekkel is felvehetik a kapcsolatot, akik EU-s szabványoknak megfelelő játszóterek kialakításával foglalkoznak. Ilyen többek között a Faberland Kft. is, akik már több, a pályázaton részvevő települést segítettek hozzá egy ideális kialakítású modern játszótér megteremtésében. Ezeknek a településeknek a listáját, illetve a pályázat részleteit a Faberland weboldalán találják meg az érdeklődők.