Szolgáltatás

Kisállat mellett szükséges a kárpittisztítás

Amikor a család örökbefogad egy kisállatot sokszor nincs felkészülve arra, hogy milyen károkat tud okozni egy ilyen kis rosszcsont. Nem is rosszak igazából, csak kicsik és tanulniuk kell. Bár haragudni nem tudunk rájuk, de az tuti, hogy szükségünk lesz mély kárpittisztításra, ha beköltöznek a lakásunkba.

A kiskutyák esetében eltart egy ideig, amíg szobatisztaságra szoknak. Bár sok esetben egy pár hónap alatt javul a helyzet, de addig képesek és az összes szőnyegünket megjelölik. Olyan bútorokat, melyekre fel tudnak kapaszkodni érdemes jobban odafigyelni, mert a legváratlanabb pillanatokban megtörténhet a baj. S ahogy a gyakorlottabbak már jól tudhatnák, sajnos hiába törli le az ember azonnal a kárpitot, annak a mélyebb rétegeibe is pillanatok alatt befolyik a vizelet, melyet onnantól már tényleg csak szakember tud eltávolítani.

A kárpittisztítás ma már nem probléma, ha komolyabb gépekkel esünk neki a bútornak. Az ilyen típusú gépek ma már bérelhetőek is emellett számos cég esetében a kárpittisztítás mint szolgáltatás is elérhető.

Nem csak higiéniai, hanem esztétikai okokból is érdemes időről-időre igénybe vennünk egy ilyen kiváló szolgáltatást. A bútoraink frissen, épen, tisztántartása legalább annyira fontos, mint az, hogy jól válogassuk össze őket. Különösen a plüss anyagú bútorok esetében, melyek gyönyörű szépek ugyan, de csak akkor, ha rendesen karban vannak tartva.

A kisállatok esetében a gondot okozhatják piszkos mancsok, ételmaradékok, vizelet és székletmaradványok, melyek különösen az ilyen felületű bútorokba, ha lehet még jobban beivódnak, bennragadnak. Az ilyen esetekben a kárpittisztítás nem csak esztétikai, hanem higiéniai jelentőségű is. Nincs kellemetlenebb, mikor sok baleset után a lakásban megül a szag és nem lehet kiszellőztetni sem onnan, hiszen a bútorok mélyébe itta az magát. Fontos ilyenkor szakembereket felkeresni és olyan eszközöket is bevetni a takarításhoz, melyeket egy átlagos háztartásban nem tartunk.

Még szintén kedvelheted...