Otthon

Gyerek mellé laminált padló?

Milyen padlóburkolatot válasszunk kisgyerek mellé, esetleg a laminált padlót? Lehet, hogy megtapasztaltuk már kisállatoknál, hogy bizony a rendre nem szoktatott kis élőlények nagyon komoly gondokat tudnak okozni rend szempontjából. Természetesen a gyerekek teljesen mások, de azért ők is képesek alkotni, rombolni, törni-zúzni és örökké összekoszolni bizonyos dolgokat.

A kár-minimalizálás érdekében érdemes a laminált padló mellett dönteni, mely szintén alkalmas arra, hogy padlófűtést tegyünk alá, így nem kell, hogy gond legyen a meleg sem.   Az ilyen laminált padló burkolatok azért minősülnek ideális választásnak egy otthonban, mert úgy tudják a szőnyegpadlók igényes és egységes képét biztosítani, hogy közben könnyen tisztíthatóak és részben ebből adódóan jóval hosszú élethűbbek is.

A laminált padlók jelentősége nagyon ki tud emelkedni családok életében. A kisgyermekes családokban nagyon oda kell figyelni arra, hogy rend és tisztaság legyen, különösen a mai világban, amikor egyre többeket érintenek a különféle légúti és allergiás megbetegedések. A szőnyegek szálai között rengeteg olyan szennyeződés, mikroszkopikus élőlény megtapadhat, melyeket a legnagyobb jóindulat és odafigyelés ellenére sem tudnak a családok eltűntetni. Ráadásul egy nagyvolumenű szőnyegtisztítás iszonyatosan költséges és időigényes.

A vizes alapú szőnyegtisztító eszközök használata után a szőnyeget ki kell szárítani, ehhez pedig hosszas szellőztetés kell. Egy olyan szőnyegpadló esetén, amit nem lehet felszedni a kiszárítás még hosszabb időt vehet igénybe. Ha pedig nem szárad ki rendesen, akkor a penész miatt lehet problémája a piciknek, akik folyton a szőnyegen hemperegnek. A laminált padló előnyei itt is megjelennek, hiszen ezek a parkettáknál jóval kedvezőbb áron kapható padlóburkolatok bármivel tisztíthatóak, fertőtleníthetők.

Még szintén kedvelheted...