Ingatlan

Roló típusok

Az árnyékolók világán belül a rolóknak is számos fajtája létezik. Thermo, árnyékoló, sötétítő, fényáteresztő, római, francia, és motoros megoldások egyaránt kaphatóak a piacon. De melyik milyen, és milyen igények mellett érdemes az egyes típusokat választani?

A sötétítő rolót szinte bármilyen sötétítő anyagból meg lehet varratni, itt az a fontos, hogy az anyagnak legyen erős tartása, és ne legyen túlságosan rugalmas. Hálószobába csak akkor érdemes választani, ha nem zavarja az alvást. Az árnyékoló roló világosabb árnyalatú kiszerelés, lazábban szőtt anyagból készül. Fontos, hogy jól áteressze a fényt, ugyanakkor villanyfénynél ne lehessen rajta átlátni.

Érdemes fürdőszobába ezt választani, mivel kényelmes a fényáteresztő képessége miatt, mégsem látnak át rajta, és keveset kell mozgatni. A fényáteresztő roló átlátszó anyagból készül, ami nappali használatra ideális. Esti villanyfény mellett az utca felől már be lehet látni ezen keresztül. A francia raffroló általában egy vidám vagy klasszikus megoldás szokott lenni például a konyha ablakán, amelyet általában taftból, selyemből, vagy átlátszó függönytextilekből készítenek.

A római szerkezet pedig úgy működik, hogy egy tépőzár segítségével rögzíthető a római függöny a szerkezetre, ez el is takarja. Gyöngylánccal lehet mozgatni. A nehezebb anyagokhoz és a szélesebb kiszerelésekhez viszont erősebb szerkezet szükséges. És vannak motoros megoldások is. Valamint a thermo roló ráadásként még a hővisszaverést is segíti, ezzel egyfajta szigetelő funkciót is ellátva. Ezzel kapcsolatban keresse fel a jobbotlet.hu oldalát, ahol többféle árnyékoló közül is válogathat!

Még szintén kedvelheted...